BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Bulgarian Chinese (Simplified) English German Hebrew

Млекопреработвателно предприятие 'Атлас'

marka kashkaМлекопреработвателно предприятие „АТЛАС” е разположена в китното селце Злати Войвода, в непосредствена близост до Сливенски минерални бани. Намира се на 17км. От Сливен и 120км. от пристанище Бургас.
Първите справки за производство на кашкавал в Сливенски регион датират от 1859г., когато френския географ д-р С.Ф. Поайе е впечатлен от вкусовите качества на огромното количество кашкавал произведен предимно от овче и козе мляко.
През 1996г. МП АТЛАС започва производството на кашкавал предимно от краве мляко. Продуктите бързо се налагат под търговска марка „АТЛАС” и стават популярни в цяла България. Това се дължи на:
- Климатът в този регион е преходно-контителен със средиземноморско влияние и подпланинско въздействие, което е важна предпоставка за качеството и вкуса на млеката и произвежданите млечни продукти, които е отличават с мек и нежно- ароматен вкус, докосващ и най-изтънчените вкусове.
- Модернизация:
През 2006г.- 2007г. е извършена цялостната реконструкция, модернизация и автоматизация на технологичните линии. Процесите са автоматизирани почти 90% с което се намалява ролята на субективния фактор при производството. Това от своя страна ни дава възможност да контролираме и типизираме продуктите по време на технологичните процеси и гарантираме постоянно качество.
Автоматизирана циркулационна система с автоматично следене на необходимите концентрации на миещите препарати и съответните времеви интервали гарантира безупречна хигиена на машините и съоръженията.
Мандра АТЛАС е категоризирана първа група и е включена в Брюкселския списък с предприятията одобрени за свободна търговия със страните от ЕС.
2008г.предприятието е избрано и проверено от Европейската комисия за правилно третиране на СЖП. Оценката на мисията изразена в доклада е висока, което доказа за пореден път, че българските предприятия не отстъпват на европейските и че българските млечни продукти извървявайки дългия път през вековете успяват да се усъвършенстват и модернизират, но запазват традиционните технологии и вкусове.

Орикс и ЕС

bg16rfop002 2073 podkrepa na mikro i malki predpriyatiya za preodolyavane na ikonomicheskite posleds